Valencia CF23 octubre 2019

CRÒNICA | Un gol en el descompte priva al Valencia CF d'una victòria davant el LOSC Lille (1-1)

El Valencia CF va vore com el LOSC Lille li va privar en el temps de descompte d'una victòria en el Stade Pierre Mauroy en marcar Ikoné des de prop en l'últim sospir (1-1), quan els de Celades ja estaven assaborint el triomf gràcies al gol de Cheryshev en la segona meitat. Els de Mestalla es van quedar amb un sabor amarg després d'aguantar l'empenyiment dels francesos i de barallar al màxim els minuts finals en inferioritat numèrica per l'expulsió del central Diakhaby.

Va ser una arrencada elèctrica. LOSC Lille i Valencia CF eren conscients de la importància de la victòria. Per eixe motiu es van llançar a l'atac jugant-se la vida. Els locals a base de velocitat i pilotes llargues a l'esquena dels "zagueros" blanc-i-negres, i els valencianistes amb combinacions precises. Així, Luiz Araujo, en el minut 5, va provar la seguretat de Cillessen, i poc després, després d'un córner, Kondogbia cabotejava baix pegat al pal esquerre de Maignan. Millor va ser l'acció iniciada per Parejo amb una passada mil·limètrica de 20 metres a Wass, control magnífic de la pilota del danés, i passada a l'espai a Gameiro, qui va xutar ras a les mans del meta gal. Segon avís seriós dels de Celades.

Mentrestant, el LOSC Lille a penes arribava amb claredat a l'àrea de Cillessen. A impulsos. Tan sols en un córner rematat de cap de André en el minut 26 el meta holandés es va veure una cosa sorpresa. Però prompte va replicar el Valencia CF amb un centre de Gameiro al segon pal que Bradaric li va llevar la rematada a Maxi Gómez, amb la canya preparada. Era un anada i volta que a punt va estar de costar-li un gol als de Celades amb una sabatada de Yazici que va donar en el travesser del meta blanc-i-negre.

Els de Christophe Galtier van estrényer en els compassos finals de la primera meitat amb una pressió avançada que li portava a robar pilotes i a eixir verticals a la zona visitant. El Valencia CF aguantava el tipus amb molta faena, esforç i solidaritat de tots els jugadors. Amb el 0-0 inicial van marxar als vestuaris després d'un primer round de domini altern en el qual l'equip de Mestalla va tindre les seues ocasions, igual que el LOSC Lille amb el travesser de Yazici.

Albert Celades va canviar al mig centre Kondogbia per Carlos Soler, amb el que Coquelin va passar al centre i el canterà a la dreta on estava el francés. Es necessitava canviar per a donar-li un altre aire al futbol del Valencia CF en la segona part. Però el LOSC Lille seguia amb la seua croada de córrer i pressionar, però l'ocasió més clara va ser blanc-i-negra amb una triangulació Parejo, Gameiro i Maxi Gómez. El davanter uruguaià va controlar malament, prou perquè Maignan li tapara i la pilota isquera.

Va ser l'avís del que va vindre instants després. Maxi Gómez va vore a Gameiro desmarcat, el francés va alçar el cap i li la va posar a Cheryshev, qui amb molta tranquil·litat i classe va marcar el 0-1 passada l'hora de joc. Primer punt en Champions de l'internacional rus. Sí, sí sí, un gol que confirma el talent ofensiu d'este Valencia CF que va deixar mut a l'afició francesa. Encara així, Cillessen, tapat per un núvol de jugadors, va estar providencial amb un tret llunyà de Ikoné. I poc després va agrair la mala punteria de Remy, qui acabava d'entrar i que només, va llançar fora amb tot a favor.

El Valencia CF esperava arrere a la busca de mantindre la renda. El rival es va revolucionar encara més per a aconseguir l'empat. Els minuts passaven sense que ocorreguera gens perillós. Els francesos pecaven de falta de punteria per més que s'acostaven a l'àrea. L'emoció va ser encara més en augment quan el central Diakhaby va ser expulsat per doble amonestació en el minut 84. Calia patir fins a l'últim segon, tancar files, ajuntar-se i deixar que el partit es diluïra a poc a poc. Ja en el descompte i, després de molts centres a l'àrea, Ikoné va marcar des de prop l'empat i va privar als de Mestalla de guanyar a Lilla. Una pena per l'esforç realitzat fins a eixe moment pels jugadors blanc-i-negres.

Fitxa tècnica

1. LOSC Lille: Maignan, Zeki Celik, Fonte ©, Tiago Djaló (Bamba, m. 86), Bradaric, Gabriel, Yusuf Yazici (Remy, m. 71), Soumaré, André, Aràujo (Ikoné, m. 65) i Osimhem.

1. Valencia CF: Cillessen, Wass, Diakhaby, G. Paulista, J. Costa, Parejo ©, Kondogbia (Carlos Soler, m. 46), Coquelin, Cheryshev (Garay, m. 86), Gameiro (Kang In, m. 65) i Maxi Gómez.

Gols: 0-1. M. 62: Cheryshev. 1-1. M. 94: Ikoné.